FORUMUL ELECTRONISTILOR

Vezi subiectul anteriorIn josVezi subiectul urmator
DANIEL
DANIEL
DANIEL
Fondator
MESAJE : 13258
MEMBRU DIN : 02/06/2017
LOCATIE LOCATIE : Bucuresti
PROFESIE : Electronist

#1important REGULAMENT

Sam Iun 24, 2017 3:23 pm
Bine ati venit pe forumul Depanatorul TV!
Acest regulament intra in vigoare in momentul in care va inregistrati pe site-ul Depanatorul TV!
Necunoasterea regulamentului nu va absolva de incalcarea regulilor!
Cap. 1  Dispozitii Introductive
Art. 1.1. Odata inregistrat un cont de membru acesta are access nelimitat pe forum. Utilizatorul forumului (contul de membru) va avea obligatia sa citeasca si sa respecte acest regulament.
               -Prin postarea mesajelor dumneavoastra pe site-ul Depanatorul TV  sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si va asumati continutul acestora, a mesajelor.
Art. 1.2. Vă rugăm să vă completaţi corect localitatea unde locuiti (Location) cât şi datele personale. Acest lucru va duce la o mai buna intelegere intre membrii.
Art. 1.3. Întotdeauna administratorii si moderatorii acestui forum vor încerca sã îndeparteze sau sa modifice orice material deranjant cat mai repede posibil; este imposibil sã parcurga fiecare mesaj în parte.
               -Prin modificare/editare se intelege inlocuirea unor cuvinte/enunturi care nu respecta regulile de folosire a forumului, eliminarea definiva a acestora din mesaj sau stergerea definitiva a mesajelor, sau dupa caz, a intregului topic.
               -Singurul motiv pentru care mesajul unui utilizator poate fi editat este nerespectarea regulamentului de folosire a forumului.
Art. 1.4. Membrii raspund personal si juridic pentru informatiile publicate pe acest forum. Administratorii sau moderatorii acestui forum nu sunt raspunzatori pentru informatiile publicate de membri, dar pot retrage la cerere orice informatie care nu respecta legea dreptului de autor si a drepturilor conexe.
Art. 1.5 Dreptul de stergere, editare sau completare a mesajelor si articolelor il au doar moderatorii si administratorul forumului. Odata postat un mesaj in forum sau un articol, stergerea acestuia, chiar si dupa suspendarea utilizatorului, ramane la atitudinea administratorului.
Art. 1.6 Administratorul forumului isi rezerva dreptul sa stearga oricand un cont de utilizator care a lezat prin orice metoda dreptul de functionare sau existenta forumului Depanatorul TV.

Cap. 2  Mesajele
Art. 2.1. Toate mesajele exprimã punctul de vedere si opiniile autorilor si nu ale administratorilor sau a moderatorilor.
Art. 2.2. Nu se incurajează sub nici o formă goana după post-uri.
               -Nu se incurajează mesajele şi intervenţiile fără un conţinut real şi util forumului.
               -Scrieţi un mesaj doar daca aveţi ceva de spus in legatura cu subiectul (topicul).
               -Nu se admite devierea subiectului prin mesaje in afara de subiect (off topic).
              -Nu se ofera absolut nici un premiu celui care depaseste recordul de posturi pe zi. In afara de titulaturii, nu se face nici o distinctie intre cei cu post-uri multe si cei cu post-uri puţine.
Art. 2.3. Este de dorit a se evita abaterea de la profilul secţiunilor acestui forum (topic nou, deschis intr-o sectiune neadecvată). În acest fel, informaţiile vor sta corect sortate. De asemenea, este obligatorie folosirea opţiunii de cautare (search) pentru a vedea daca subiectul pe care doriti sa il dezbateti, sub forma initierii unui nou topic, nu a fost deja discutat.
Art. 2.4 Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj necivilizat si/sau obscen, antisemit sau rasist.
Art. 2.5 Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj tip messenger (daka, k, lol, park etc) si nici a scrierii cu sh, tz, k etc. Se pune accentul pe calitatea mesajului, atat din punct de vedere al continutului cat si ca mod corect de redactare in limba romana si nu pe "cantitatea" sa.
            -Scrieti corect romaneste, folositi semnele de punctuatie, folositi diacritice si majuscule la inceputul fiecarei propozitii.
Art. 2.6 Nu este permis atacul la persoana. Nu atacati persoanele ci ideile lor.
Art. 2.7 Fiecare membru al forumului este responsabil pentru ceea ce scrie. Nu se accepta deschiderea unor posturi sau subiecte la mistocareala. Acestea vor fi automat sterse iar utilizatorul va fi avertizat. Administratia acestui forum nu isi asuma responsabilitatea privind opiniile dumneavoastra.
Art. 2.8 Forum-ul nu trebuie confundat cu un chat. Drept urmare, se pedepseste folosirea in exces a pictogramelor emotive. Pentru discutia personala intre doi membri exista functia de mesagerie privata.
Art. 2.9 Nu este permisa postarea unui mesaj in mai multe sectiuni cu scopul de a atrage o atentie sporita.
Art. 2.10 Nu se accepta postarea de link-uri catre alte site-uri cu scopul de a face reclama si nici deschiderea de subiecte cu scopul de a face reclama unei firme sau website. Totusi se accepta link-uri web intr-un mesaj doar daca firul discutiei cere acest lucru.
Art. 2.11 Este interzisa postarea de fisiere si/sau link-uri care trimit catre fisiere care incalca legea dreptului de autor.
Art. 2.12 Este interzisa postarea de link-uri care trimit catre pagini cu tenta pornografica.
Art. 2.13 Mesajele userilor pot fi sterse in masura in care nu are nicio legatura cu tema discutiei din topic.

Cap. 3  Conturi si setari
Art. 3.1 Nu se accepta accesarea acestui site folosind proxy-uri anonime.
Art. 3.2 Nu se accepta deschiderea unui cont de utilizator care are numele afisat in forum denumirea unei firme sau url-ul unui site web.
Art. 3.3 Nu se accepta clonele . Nu se considera o clona un nou cont facut de un user al carui vechi cont a fost sters.
            -Daca un user este restrictionat (ban, banned) si creeaza un cont pe care il foloseste pentru a ocoli respectiva sanctiune, ambele conturi vor fi banate si IP-ul va fi blocat.
Art. 3.4 Nu este permisa transformarea semnaturii, a nick-ului sau a avatar-ului in reclama comerciala.
            -Sunt interzise: numele de companii, ofertele de servicii / produse, date de contact, link-uri sau nume de site-uri.
Art. 3.5 Avatarii, custom title, semnaturile si nick-urile trebuie sa nu aiba tenta antisemita, rasista sau obscena, sa nu reprezinte denumiri de firme si sa nu contina reclame la produse sau servicii.

Cap. 4  Confidentialitatea
Art. 4.1 Adresele IP ale tuturor mesajelor trimise sunt stocate pentru a fi de ajutor in rezolvarea unor incalcari ale prezentului regulament.
Art. 4.2 Orice informatie introdusa de dumneavoastra sub forma de mesaj in forum si sau fisier este stocata in baza de date a forumului.
           - Administratorul acestui forum isi rezerva dreptul sa pastreze sub anonimat mesajele postate de utilizatorul care a fost suspendat sau sters din baza de date.
Art. 4.3 Orice actiune de moderare a persoanelor autorizate (administratori sau moderatori) este stocata in baza de date.
Art. 4.4 Informatiile personale nu vor fi dezvaluite catre terti fara consimtamantul dumneavoastra decat in cazurile prevazute de lege.
Art. 4.5 Administratorii si moderatorii nu pot fi facuti responsabili de atacurile de furt sau de vandalism care pot sa duca la compromiterea datelor.
Art. 4.6 Acest forum utilizeazã fisierele tip cookie pentru a stoca informatiile pe calculatorul dumneavoastra. Aceste fisiere cookie nu contin informatii despre alte aplicatii ci sunt folosite exclusiv pentru usurarea navigarii pe forum.
Art. 4.7 Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea inregistrarii dumneavoastra ca utilizator, pentru trimiterea unei noi parole daca ati uitat-o pe cea curenta si pentru notificarea anumitor evenimente care apar pe forum.
Art. 4.8 Administratorul forumului isi rezerva dreptul de a va contacta ocazional in vederea informarii asupra unor probleme specifice forumului.
Art. 4.9 Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea înregistrãrii dumneavoastrã ca utilizator, pentru recuperarea parolei, pentru trimiterea unei noi parole dacã ati uitat-o pe cea curentã sau pentru trimiterea unor e-mail-uri ce constau in informarea utilizatorilor despre anumite activitati specifice site-ului.

Cap. 5  Administratorii
Art. 5.1 Administratorul este persoana care deţine drepturile de proprietate asupra acestui forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cât si cu partea administrativă.
Art. 5.2 Administratorul are dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru acţiunile lor.

Cap. 6  Moderatorii
Art. 6.1 Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
Art. 6.2 Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
Art. 6.3 Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
Art. 6.4 Pot exista moderatori cu atributii restranse la cateva sectiuni ale forumului sau moderatori cu atributii peste tot forumul.
Art. 6.5 Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administrator.

Cap. 7  Sanctiuni
Art. 7.1 Moderatorii au dreptul sa aplice sanctiuni ce constau in avertizarea publica sau privata (warn) editarea mesajului, stergerea mesajului, blocarea intregului fir de discutie, blocarea abilitatii de a trimite mesaje pe o perioada de la 1 zi la cateva zeci de zile, suspendarea contului pe o perioada de la 1 zi la 30 de zile. De asemenea, moderatorii fac propunerile pentru banare.
Art. 7.2 Utilizatorul este obligat sa-si verifice nivelul de avertizare (warn-ul) deoarece, in cazul modificarii acestuia, aici poate citi motivul avertizarii primite.
Art. 7.3 In cazul acumularii a 5 avertizari in decurs a mai putin de 3 luni, administratorul poate decide blocarea temporara sau definitiva a accesului la forum pentru persoana in culpa.
Art. 7.4 In cazul in care se observa o incalcare repetata a regulilor art. 2.2, 2.3, 2.8, 2.5 si 2.10, moderatorii vor avertiza public sau privat utilizatorul in cauza. La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.
Art. 7.5 In cazul incalcarii a unui punct sau a art. 2.4, 2.5 sau 2.6, moderatorii vor edita sau sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza public sau privat pe utilizatorul care a postat mesajul. La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.
Art. 7.6 In cazul incalcarii art. 3.2 se va sterge si bana contul de utilizator.
Art. 7.7 In cazul incalcarii art. 3.4 sau art. 3.5, moderatorii vor atentiona public pe utilizatorul in cauza si vor solicita pe privat editarea/stergerea materialelor incriminate in termen de 24 de ore. Refuzul de a se conforma acestei solicitari si/sau abaterile repetate de la regulile de la art. 3.3 sau art. 3.4 se sanctioneaza cu blocarea temporara sau definitiva a accesului la forum pentru persoana incriminata.
Art. 7.8 In cazul incalcarii art. 2.12 sau 2.13, moderatorii vor sterge imediat mesajul respectiv. La a doua abatere, se va bloca definitiv accesul la forum pentru persoana incriminata.
Art. 7.9 Administratorul acestui forum isi rezerva dreptul de a pune la dispozitie organelor juridice ale statelor U.E. si nu numai, datele presonale ale contului de utilizator care prin activitatea sa pe acest site, a adus prejudici site-ului Depanatorul TV.

Cap. 8  Dispozitii finale
Art. 8.1 Prezentul regulament poate sa nu acopere toate situatiile care pot aparea pe forum. In acest caz masurile care se vor lua vor viza intotdeauna bunul simt si buna functionare a forumului.
Art. 8.2 Articolele de pe acest site pot fi preluate pe alte site-uri sau grupuri de discutii doar cu adaugarea unui link catre acesta.
Art. 8.3 Regulamentul poate fi schimbat oricand, din acest motiv recomandam membrilor sa acceseze regulat aceasta arie de regulament.
Art. 8.4 In caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, administratorul  isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.
Art. 8.5 In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteti de acord cu cele scrise aici. Daca sunteti deja inregistrat in momentul afisarii regulamentului, actiunea de a posta in continuare inseamna o acceptare tacita a continutului sau, indiferent ca l-ati citit sau nu.


Vezi subiectul anteriorSusVezi subiectul urmator
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum