FORUMUL ELECTRONISTILOR

Distribuiţi
Vezi subiectul anteriorIn josVezi subiectul urmator
Robeert
Robeert
Robeert
Membru avansat
MESAJE : 226
MEMBRU DIN : 12/06/2017
LOCATIE LOCATIE : Focsani
PROFESIE : Depanator TV si PC

#1in progres TV proiector cu 3 cinescoape LG sasiu MP-03AB

la data de Joi Aug 30, 2018 11:05 pm
Buna seara tuturor. Am primit acest TV la reparat cu finalul linii 2SC5858 in scurt si isi cam face de cap acest faras in sensul ca am busit la activ inca doi tranzistori. Schema este aici: https://elektrotanya.com/lg_re-39nz43rb_rl-39nz43rb_ch_mp-03ab_sm.pdf/download.html

Proceduri ( pana sa busesc primul tranzistor ): 
-am scos finalul linii si am pus un bec si tensiunea de alimentare pe finalul linii este ok.
-verificat modulator E - W
-frecventa linii este ok.

Dupa ce am pus primul final linii si l-am pornit, surpriza: tv-ul a pornit cu imagine putin defocalizata si cand mi-a fost lumea mai draga, a inceput sa scanteiasca rezistenta R40Z de 470 ohmi si condensatorul nepolarizat C415 de 470pF. Acest condensator a intrat in scurt si rezistenta s-a intrerupt. Este lesne de inteles ca s-a busit si finalul de linii. C415 vine in colectorul finalului de linii si rezistenta vine in serie cu acest condensator. Dupa primul ,, foc de artificii ,, am inlocuit piesele sus amintite si al doilea final linii mi l-a busit instantaneu. Condensatorul a avut si o lipitura rece. Am mers pe premiza ca asta a fost cauza, dar ti-ai gasit. Faza cu imaginea putin defocalizata, mie unul imi da de banuit ca poate fi defect ori traful de linii, ori circuitul de focalizare cu toate cele aferente ale acestuia. 

Acum dupa cele spuse, o parere din partea colegilor forumisti este binevenita referitor la cauza de defectare a acestui final linii. Ce parere aveti?

Multumesc.


Vezi subiectul anteriorSusVezi subiectul urmator
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum